seminář:Jsme to, co jíme


Milí přátelé zveme Vás na seminář "Jsme to, co jíme".

Problematika jídla je téma velmi široké, záměrně potlačované a plné zavádějících informací. Obecné povědomí je u běžných lidí velice slabé, avšak nejhorší až přímo alarmující je skutečnost, že v daném oboru vzdělaní lidé, kteří by v tomto ohledu měli mít ty nejlepší vědomosti, o tom neví skoro nic nebo jsou jejich znalosti neúplné a zkreslené.

Pro zkoumání a pochopení vědy o výživě je na prvním místě metoda, která vede lidi k tomu, aby si sami vyzkoušeli, jaká strava je pro ně vhodná a aby nejdříve zkusili takový způsob stravování, který je v souladu s dědictvím jejich předků.

Osobně nad daným tématem rozjímám, přemítám a uvažuji už víc než 10 let. Vše, co vám budu na semináři prezentovat, vychází jen a pouze z mých vlastních zkušeností a z toho, co se dělo se mnou, ale také s mými nejbližšími, v průběhu nalézání pro nás nejoptimálnějšího způsobu stravování.

Položíme si a pokusíme se společně zodpovědět následující otázky: Co si myslíte o jídle, jak je pro nás důležité? Proč jíme? Jak nás ovlivňuje jídlo?

Následně se zamyslíme nad tezemi:

- Čteme a slýcháme o tom co je zdravé a co není.

- Jak pečujeme o sebe, o své tělo, svoji mysl?

- Vypadáme, cítíme se a myslíme podle toho, co jíme.

- Jídlo je palivo, představuje základní pohonné a stavební látky našeho těla.

- Není to vše, co jíme, je to jen to, co je k jídlu.

- Jídlo lze definovat jako substanci přírodního původu, v nezměněném stavu (s výjimkou možné tepelné úpravy před konzumací), která je zdrojem energie a živin pro naše tělo.

- Je potřeba si vybírat potraviny, které jsou ve stavu, v jakém se nacházejí v přírodě.

- Potraviny pozměněné člověkem je třeba vyloučit.

- Je nutno se dívat na potraviny z hlediska toho, zda jsou živé nebo mrtvé.

- Hlavním rysem živých potravin je, že se kazí, hnijí a rozmnožují se v nich brouci a larvy. Mrtvé vydrží neomezeně dlouho a nic v nich nežije. - Pokud se jídlo kazí, je to dobré kritérium.

- Jídlo není nic, co bylo nebo je změněno průmyslovým zpracováním, co je umělé, mrtvé, denaturované a chemicky ošetřené.

- Jídlo musí být živé, nejlepší je to nejčerstvější.

- ?Je-li toto pravda, proč mi to dosud nikdo neřekl!?!?


Zavřít